5 идеи как да поканим коледния дух в спалнята

Коледно настроение в спалнята с помощта на празнично спално бельо и декорация

Коледа е време за блещукащи светлини, весели играчки, окачени на коледната елха, горещо какао и хрупкави бисквити с мирис на джинджифил и шоколад. Градовете се превръщат в магични места, а коледни базари отварят врати, за да предлагат празничен дух под формата на сладки изкушения, празнични песни и греяно вино.

Ако искате да се насладите на вълшебната атмосфера не само по улиците на града, но и у дома, то това е напълно възможно чрез добавяне на няколко бързи щрихи.

В тази статия ще ви дадем 5 вдъхновяващи идеи, с които да поканите коледния дух в спалнята си чрез добавянето на коледно спално бельо, декоративни възглавнички и други ефектни акценти, приканващи празниците да дойдат по-бързо.

Изберете весели коледни чаршафи

Спалнята е най-съкровеното и уютно място, където започва и свърша денят ви. Затова е идеалното пространство за внасяне на коледни мотиви в дома.

Най-лесният начин, по който да поканите празничния дух, е да се спрете на весело коледно спално бельо. Дали ще изберете модели със снежинки, елхички, дядо Коледа и елените му — това е въпрос на личен вкус. Важното тук е да се съобразите с няколко фактора, които не само ще внесат уют, но и ще допринесат за повишен комфорт и ще направят почивката ви пълноценна. Това са размерът на матрака, от каква материя са изработени коледните чаршафи и калъфки и дали те пасват цветово на останалите мебели в спалнята.

Първият фактор е от значение, за да не се увива или събира спалното бельо в краката ви, докато спите. Вторият също не е за подценяване, тъй като правилната материя ще предотврати чувството на неудобство и възможната поява на раздразнения при чувствителна кожа. Повече подробности по тази тема можете да прочетете в статията ни “Материи, размери и дизайн: Как да изберем най-подходящия комплект чаршафи за спалнята си?”.

Пренесете коледния дух в детската стая

Децата несъмнено са най-развълнуваните членове на семейството, когато става дума за Коледа. Те трепетно очакват времето, когато ще пишат писмата си, ще украсяват елхата и ще получат така желаните подаръци от Добрия старец. 

За да поддържате ентусиазма им и да внесете празничен дух през целия декември, е добре да изберете весели и шарени коледни чаршафи и калъфки, с които да ги зарадвате.

На сайта на Homespot може да откриете разнообразие от модели с различни мотиви — от сладките пухкави мечета с коледни шапчици до забавните снежни човеци и веселия Дядо Коледа. Попитайте малчугана си за предпочитанията му и събудете коледния дух със закупуването на идеалното коледно спално бельо.

Прибавете звездна светлина

Декорация на спалнята за Коледа със светлинки.

Нежните меки светлинки от коледните лампички са идеалното допълнение към украсата на спалнята. Можете да ги окичите на прозорците, таблата на леглото или да използвате настолни лампи, които да сложите на нощните шкафчета. Моделите лампички в буркан или бутилка придават изключително уютна и празнична атмосфера в стаята. Независимо на кой вариант се спрете няма да сгрешите. Деликатната им звездна светлина ще създаде магическа атмосфера, подходяща за сезона.  

Преместете елхата в спалнята

Кой е казал, че елхата трябва да бъде само в хола? Да я изместите в най-съкровеното място в жилището е подходящ начин да поканите коледния дух в дома си. Едва ли има по-празнично усещане от това да се събудите и да видите накичената коледна елха с любимите играчки и гирлянди. 

Ако нямате достатъчно пространство за голям модел, можете да вземе мини вариант, които да сложите на нощното си шкафче. Помислете дали не е по-добре да си вземете изкуствено дръвче вместо истинско. Така няма да събирате толкова паднали клонки или да отделяте време за поливането му.

Добавете ароматни свещи

Коледа винаги мирише вкусно. Можете да се развихрите в кухнята с печенето на курабийки и коледни сладки, но имате опцията и да пренесете аромата на празника и в спалнята си.

Това става чрез добавяне на ароматни пръчици или свещи към декорацията. Спрете се на такива с дъх на канела, мандарина, бор или ванилия, за да изпълните въздуха с успокояващи ухания на празничния сезон. 

Поставете ги върху декоративни поставки на различни места из стаята или ги сложете близо до вас — на нощното шкафче, за да се будите и заспивате с мириса на Коледа.

Не забравяйте коледните акценти

За да внесете празничен дух в дома и по-точно в спалнята си, не е нужно да се затрупвате с много играчки и гирлянди. Необходими са само няколко акцентни щрихи, с които да украсите избрани от вас места — нощните шкафчета, библиотечката или секцията, където е телевизорът. 

Можете да сложите снежни глобуси, венци, празнични чорапи, декоративни възглавнички, покривала, завеси, одеяла с коледни цветове и мотиви или да окичите гирлянда на прозорците. Опция е да използвате стари буркани, които да напълните с шишарки или с малки орнаменти, напомнящи ви за Коледа.

Друг вариант е да направите сами украсата си. Най-лесното и бързо решение е да използвате хартия. С нея можете да изработите хартиени елхички, звездички, снежни човеци и други празнични орнаменти. Това занимание може да се превърне в изключително забавно преживяване за малчуганите, които се вълнуват от всичко, свързано с Коледа.

Създаването на вълшебни коледни акценти е лесно и бюджетно решение за внасяне на празничен дух в дома ви, чрез който ще създадете нови свидни спомени с най-близките си.

Заключение

Млада жена отваря кутии с коледни подаръци на леглото в спалнята.

С приближаването на коледните празници е време да украсите дома си подобаващо. Първото място, с което да започнете, е спалнята. Това е пространството, където можете да усетите коледния дух най-много, тъй като там си почивате, заспивате и събуждате.

В тази статия ви дадохме пет идеи, с които да се настроите на празнична вълна чрез добавянето на коледни чаршафи и калъфки, ароматни свещи и други акцентни елементи. С тях усещането за постоянно веселие няма да напусне спалнята ви през цялата зима.

В HomeSpot ще откриете голямо разнообразие от качествени и красиви коледни спални комплекти, както и коледни чаршафи за вас и децата ви, които ще пренесат веселия дух на празниците у дома.

А ако искате още полезни съвети и вдъхновение за спално бельо и дизайн на спалнята, разгледайте нашия блог.

Ще ви информираме, когато продуктът пристигне на склад. Моля, оставете вашия валиден имейл адрес по-долу.