Детството: времето за чаршафи с приказни герои и мотиви

Детството: времето за чаршафи с приказни герои и мотиви

Времето за заспиване е един от най-специалните моменти не само за децата, но и за родителите им. Това е времето за вълшебни приказки и любими герои, времето за почивка в леглото и сгушване в мекото одеяло, времето, в което целият забързан свят се успокоява и идва ред на прекрасните сънища. 

Важен елемент за комфорта на детето, както и за запазване на вълшебството вечер, са детските чаршафи и завивки с любими герои. В следващите редове ще си поговорим за този вид спално бельо, как да го изберете и как да се грижите за него така, че да запази невероятния си вид за дълго време. Или казано по-кратко: време е да се потопим в приказния свят на сънищата с любимите детски герои.

Защо да изберете детските чаршафи с любими герои 

Изборът на детски чаршафи с любими герои е като връзката с приказния свят, който децата могат да преживяват в комфорта на своята стая и легло. Любимите герои стават не просто част от обстановката, а съмишленици и спътници във вълнуващото приключение на детството.

Научни изследвания подчертават връзката между уюта в околната среда и психологичното благополучие на децата. Детските чаршафи с любимите им герои ще им осигурят не просто радост, всеки път щом ги видят, но и приятна и здравословна заобикаляща ги среда. Пък и кой не би искал да вижда любимците си постоянно? 

За какво да внимавате при избора на детски чаршафи 

Вече сме говорили подробно по темата “Как да изберем подходящо детско спално бельо” в блога ни, но въпреки това, ще отбележим най-важните фактори, на които да обърнете внимание. 

  • Безкомпромисно качество – най-важното нещо, което оказва влияние на само на вида, но и на издръжливостта и усещането, което носят детските чаршафи е тяхното качество. Малчуганите определено няма да се чувстват комфортно в неудобни чаршафи, които дразнят или запарват кожата през цялата нощ. 

Когато става дума за детски чаршафи с любими герои или цветни, атрактивни мотиви, високото качество е още по-важно и заради вида им. Единствено висококачественият принт и технология на багрене, може да ви гарантират, че любимия герой от приказката няма да “се изпари” от бельото след първото пране. 

  • Материя – обърнете внимание на материята на детските чаршафи. За да не бъде раздразнена деликатната детска кожа, спалното бельо трябва да позволява циркулация на въздуха около тялото. Това са така наречените “дишащи материи”, които имат висока въздухопропускливост и не водят до запарване и дискомфорт по време на сън.
  • Размер – на пръв поглед може би звучи като нещо маловажно, но всъщност тази характеристика е много, много важна, особено при спалното бельо с принт. Ако искате да си спестите борбата между вас, по-големия чаршаф и принцесата или любимият герой, който упорито не застава на мястото си (най-често в центъра на детското креватче) то размерът на спалното бельо не е без значение.  

Детско спално бельо за момичета 

Детско спално бельо за момичета -  момиче, четящо в леглото си.

Малките дами, независимо на каква възраст са, имат своите предпочитания. И както се досещате тук не става дума просто за чаршафи в розово, а за принцеси, Дисни принцеси, еднорози, разходка в Париж и още куп момичешки изисквания, които е добре да съобразите. 

Единственият съвет, който можем да ви дадем в тази ситуация е да слушате внимателно вашата малка госпожица. Обърнете внимание на нейните интереси и предпочитания, ако искате да изберете подходящото детско спално бельо. За момиче на 2-3 години това може да е любимата принцеса, но по-порасналите госпожици със сигурност не биха ѝ се зарадвали по същия начин. 

Това е и една от причините, при нас да откриете наистина огромно разнообразие от детско спално бельо за момичета. Подбрали сме модели, които да отговарят на изискванията както на малките дами, така и на порасналите госпожици. 

Детски чаршафи за момчета 

Детски чаршафи за момчета - момченце, играещо си на космонавт в леглото.

Ако си мислите, че при младите господа нещата са по-лесни – грешите. Те може да имат по-малко изисквания относно основния цвят на детските чаршафи или кой точно “модел с кола” да бъде, но за сметка на това променят любимците и интересите си със скоростта на светлината. 

Възможността избраният сега комплект детски чаршафи за момчета вече да не е актуален за малчугана следващият месец е огромна. Днес искат да бъдат супер герои, утре полицаи, а на третия ден шофьори на боклукчийски камион – абсолютно нормално е. 

При нас ще намерите детски чаршафи за момчета с атрактивни и модерни принтове, които да отговорят на интересите на всеки малък джентълмен – от бързи коли, през баскетболисти, до астронавт на луната. Разгледайте предложенията ни и превърнете леглото на детето ви в наистина специално място. 

Съвети за поддръжка на детските чаршафи 

Съвети за поддръжка на детските чаршафи - детска стая с легло и чаршави и декорация с жълт акцент.

Една от отличителните черти на детските чаршафи са ярките и наситени цветове. Ето защо е изключително важно как се грижите за детското спално бельо, за да запази то вълшебния си вид възможно най-дълго време. Тук ще ви дадем само някои основни съвети, които да имате предвид при поддържането и почистването на детски чаршафи. По-подробна информация и съвети от професионалисти можете да намерите в статията ни “Как да поддържаме детските чаршафи”

Първото и най-важно нещо, независимо дали става дума за детско спално бельо с цветни мотиви или за луксозно спално бельо е да спазвате написаното на етикета. Доказаните производители на спално бельо провеждат тестове, с които да определят най-подходящите температура на пране, вид изсушаване, температура на гладене и дори тип препарат, който да се използва за техните продукти. Поемайки отговорност за качествата на продуктите си, техните препоръки са най-добрият начин за поддържането им. 

Рядко се отделя нужното внимание на етикетите на дрехите, а още по-малко на спалното бельо. Но ако искате да се наслаждавате на висококачествените принтове за дълго време е добре “да хвърлите едно око” на препоръчителните температури за пране и сушене, написани от производителя. Някои багрила, използвани при печата на текстил имат дълготрайни свойства, които не се влияят от водата, т.е. можете да ги перете колкото често искате. Температурата обаче, може да съсипе цветовете, особено ако градусите са по-високи. Затова винаги обръщайте внимание на етикета. 

Второто важно нещо, на което да обърнете внимание при поддържането на детските чаршафи е препаратът за пране. От една страна, той оказва влияние и върху детската кожа, а от друга концентрираните и избелващи препарати могат да повредят ярките принтове. Някои от багрилата реагират с определени съставки в препаратите и могат не само да загубят блясъка си, но и да се разтворят във водата. Ако искате да радвате детето си дълго време с прекрасни приказни герои в леглото му, избирайте висококачествено детско спално бельо и спазвайте препоръките на производителя.  

Заключение

Създаването на приказна стая за вашето дете с детски чаршафи от Homespot може да бъде повече от лесна задача. От принцеси и феи до приключенски мотиви, ние предлагаме разнообразие от дизайни, които не само ще украсят леглото на малчугана, но и ще подпомогнат неговото здравословно развитие.

Ако имате въпроси или се нуждаете от консултация при избора на подходящите детски чаршафи, не се колебайте да се свържете с нас, а в блога ни можете да намерите още много полезни съвети и вдъхновение за спално бельо и интериора у дома!

Ще ви информираме, когато продуктът пристигне на склад. Моля, оставете вашия валиден имейл адрес по-долу.